4gamers.be

Wii U-versie FIFA 13 minder ontwikkeld dan PS3- en Xbox 360-versie

Door Jay, 23-10-2012 00:14, bron: eurogamer

Binnenkort verschijnt de Wii U en dan kan de console meteen rekenen op FIFA 13, zij het jammer genoeg blijkbaar in een minder ontwikkelde vorm dan de PS3- en Xbox 360-versie. Tijdens een interview vertelde producer Matt Prior namelijk dat men, omwille van de tijdsdruk, enkele features niet heeft kunnen implementeren in de Wii U-versie. Zo is de First Touch-engine niet van de partij en is het trick- en skill-systeem minder uitgebreid. Ook zitten verbeteringen aan de Player Impact Engine niet in de Wii U-versie.

Een van de redenen die Prior aanhaalt voor het feit dat de Wii U-versie eigenlijk onderontwikkeld is in vergelijking met de PS3- en Xbox 360-versie is dus tijdgebrek. De Wii U-versie werd in 14 maanden ontwikkeld en het was blijkbaar een uitdaging om de game te porten. Verschillende CPU's, codering, je weet wel. Omdat sommige features pas redelijk laat aan de PS3- en Xbox 360-versie zijn toegevoegd, was het erg moeilijk om deze nog in de Wii U-versie te implementeren. Desalniettemin hoopt men op de Wii U nu een basis te hebben gelegd, dus in de toekomst zou het er alleen maar beter op worden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.