4gamers.be

MIT: Vooral blanke, jonge mannen spelen sportgames

Door papfles, 03-12-2012 11:19, bron: kotaku

Het is misschien geen enorme verrassing, maar MIT-onderzoek heeft uitgewezen dat vooral blanke jonge kerels zich met sportgames bezig houden. Dat blijkt uit een onderzoek bij 1718 gamers. Zo is de categorie van 18-24 jaar het sterkste vertegenwoordigd.

Naast sportgames zijn deze jongere kerels ook vooral geïnteresseerd in shooters (bijna 70%), actiegames (60%) en actie-RPG's (50%). MMO's deden het eigenlijk nog het slechtste, met slechts 16% dat er graag mee aan de slag ging. Facebook en andere sociale netwerksites konden niet op hun gametijd rekenen, want bijna 82% van de ondervraagden zei er geen tijd op door te brengen met games. Qua platformen zijn deze jongeren vooral bezig op hun consoles, met 60,3 percent op PS3, 60 percent op Xbox 360 en 58% op pc.

FIFA 13 screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.