4gamers.be

KNVB kaart gedrag van spelers in FIFA aan

Door Jay, 14-02-2013 00:10

Eind vorig jaar trok er een schokgolf door Nederland toen een voetballijnrechter overleed nadat hij na een wedstrijd hardhandig was aangepakt door enkele jeugdspelers. Sindsdien werden verschillende campagnes op poten gezet voor een veiliger sportklimaat en in het kader daarvan heeft Michael van Praag, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, een verzoek van ongeruste ouders omtrent het gedrag van spelers in FIFA-games overgemaakt aan de FIFA.

De ouders hebben concreet problemen met het gedrag van spelers tegenover de scheidsrechter in de FIFA-games. De spelers laten immers duidelijk blijken wanneer ze het niet eens zijn met een beslissing, vooral door dingen te roepen en gebaren te maken. Dit zou volgens de ouders een slechte invloed hebben op de kinderen, omdat het spel ze zou leren dat dergelijk gedrag normaal is. Volgens de bondsvoorzitter, die benadrukte dat de FIFA zelf het spel niet ontwikkelt, zal de FIFA de zaak bekijken.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.