4gamers.be

Werkt Guerrilla Cambridge aan PS4-game?

Door Jay, 07-01-2014 12:49, bron: vg247

Enkele vacatures doen vermoeden dat Guerrilla Cambridge, de ontwikkelaar die vorig jaar Killzone: Mercenary naar de PS Vita bracht, werkt aan een consolegame, wat dan vermoedelijk een game voor PS4 is natuurlijk. Men is namelijk op zoek naar werkvolk dat textures van PS3/PS4 kwaliteit kan maken en dat ervaring heeft met de ontwikkeling van recente AAA-consoletitels. Ook wordt gesproken over het gebruik van een reeds bestaande engine voor een groot toekomstig project. Vermoedelijk wordt hiermee de engine van Killzone: Shadow Fall bedoeld.

Dat Guerrilla Cambridge een grote consolegame zou ontwikkelen, is enerzijds wat verrassend en anderzijds ook weer niet. Het is verrassend omdat Guerrilla Cambridge al sinds het PS2-tijdperk geen grote consolegame meer heeft gemaakt en omdat de studio zich veelal bezig hield met handheldtitels en kleinere consolegames. Anderzijds laat Sony haar kleinere studio's tegenwoordig weer meer werk voor console verrichten, wat ook welkom is natuurlijk nu de PS4 net gelanceerd is.

Een PS4-game van Guerrilla Cambridge klinkt op basis van de vacatures dus logisch, maar er dient ook de nodige portie nuchterheid voorzien te worden. In het verleden heeft Guerrilla Cambridge namelijk al vaker vacatures geplaatst die eigenlijk bedoeld waren voor rollen bij andere studio's van Sony. Als dusdanig zou het kunnen dat niet Guerrilla Cambridge zelf aan een grote PS4-game werkt, maar dat het louter enkele werkkrachten voor het project voorziet.

Killzone: Mercenary screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.