4gamers.be

[GC 11] Smart As

Door YoniVL, 28-08-2011 00:11

Games die beweren je slimmer te maken zijn tegenwoordig te vinden op elke console, handheld en smartphone. Het is dus niet verwonderlijk dat er ook eentje zal verschijnen voor de PlayStation Vita. Smart As zal de game heten en dat grapje zal wel de bedoeling zijn, denken we.

Een boel spelletjes

Smart As is een game die zich ongetwijfeld richt op de markt van de casual gamers. Bij Sony beseffen ze maar al te goed dat je die markt niet links mag laten liggen, want die brengt nu eenmaal flink wat geld in het laatje. In Smart As kan je aan de slag met twintig verschillende games, die samen honderden puzzels zullen bevatten. Die games focussen op vier verschillende onderdelen: logica, wiskunde, taal en observatie. Elk spel zal een van deze vier onderdelen stimuleren, om je zo slimmer te maken. We kregen er alvast drie te zien.

Smart As

Het eerste was Number Pinch, een spel waarbij je zal moeten hoofdrekenen. Je krijgt telkens een aantal bolletjes met getallen, die je zal moeten optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen om zo tot het opgegeven getal te komen. In het begin is dit vrij simpel, maar na verloop van tijd zal je toch goed moeten nadenken om het juist en liefst ook nog snel op te lossen. De tweede game is Visualiser. Hierbij zal je gebruik moeten maken van de camera’s van de Vita en de augmented reality. Je krijgt telkens een woord of afbeelding te zien, die je dankzij het draaien en keren van de Vita zal moeten herkennen. Tenslotte mochten we met blokjes spelen in Roller Blocks. In deze game moet je puzzels oplossen door blokjes naar de correcte plaatsen te verplaatsen. Naast deze games zijn er dus nog een flink aantal waar we nog niets over weten. We kunnen wel al zeggen dat de inkleuring van de games goed is. Alles ziet er vrij modern en jong uit.

Smart As beschikt over enkele verschillende modi, waarvan Daily Play de belangrijkste is. In deze mode zal je elke dag een ander game moeten spelen, om zo je brein op dagelijkse basis te trainen. Je kan natuurlijk ook altijd met Free Play aan de slag, waarin je zelf kan kiezen wat je speelt. Smart As zal ook over een multiplayer-modus beschikken, zowel lokaal als via 3G.

Smart As

Slimmer dan…

Uit de titel van het spel kan je afleiden dat je ook zal kunnen vergelijken met andere spelers. Dat zal op een heleboel verschillende manieren gebeuren. Om te beginnen zijn er de logische vergelijkingspunten, zoals op locatie of rechtstreeks met je vrienden. Smart As probeert echter een stapje verder te gaan. Terwijl je de game speelt zal het met regelmaat van de klok een vraag aan je stellen. Die zullen meestal gaan over zaken als je haarkleur, de kleur van je ogen, je muzieksmaak enzovoort, niets te persoonlijk dus. Aan de hand van die vragen kunnen er allerhande grafieken opgemaakt worden, om zo enkele oeroude vragen te beantwoorden. Je zal eindelijk met zekerheid kunnen vaststellen of mannen echt slimmer zijn en of blondjes echt dommer zijn. Naast deze grafiekjes zal je ook anderen kunnen uitdagen. Je kan zelf ergens uitdagingen achterlaten en wanneer een andere speler dan in de buurt komt van je uitdaging, zal hij de mogelijkheid krijgen om ze te spelen. Je zal zelfs cadeautjes kunnen achterlaten voor de spelers die jouw uitdaging weten te kloppen.

Conclusie

Van een game als Smart As moet je niet meer verwachten dan je krijgt. Het is een game vol hersenkrakers dat je over een lange periode kan bezighouden, maar je zal waarschijnlijk nooit uren aan een stuk spelen. Smart As is een leuk tussendoortje en de verschillende manieren waarop je jezelf kan vergelijken met anderen is een fijne bezigheid.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.