4gamers.be

Lego Batman 2: DC Super Heroes (PS Vita)

Door rafbanaan, 16-07-2012 16:20

We moesten even geduld uitoefenen vooraleer we terug ten strijde konden gaan met Batman en zijn hulpje Robin, maar die wachttijd wordt ook stevig gecompenseerd. In Lego Batman 2: DC Super Heroes krijgen we immers nog eens 48 extra superhelden erbij en bestrijden we zo het kwaad in Gotham City. Leg je cape en Lego-blokjes maar klaar, want we 'vliegen' er meteen in.

We starten Lego Batman 2: DC Super Heroes met een bijkomst voor de uitreiking van 'man van het jaar'. Bruce Wayne en Lex Luthor zijn de twee kanshebbers. Een prijs waar beiden hard naar uitkijken, maar deze is slechts voor 1 iemand weggelegd. Uiteindelijk mag Bruce Wayne de felbegeerde prijs in handen nemen en dit tot grote ergernis van Lex. Vooraleer Bruce Wayne zijn toespraak kan starten, wordt de uitreiking verstoord door The Joker. Die is namelijk niet tevreden dat hij niet in de selectie zat voor deze prijs, want hij vond zich uiteraard geschikt voor de overwinning.

Terwijl hij de uitreiking op zijn kop zet, kruipt onze Bruce Wayne stilletjes weg om zijn cape en kostuum aan te trekken. Uiteindelijk zullen we ontdekken dat The Joker en Lex Luthor gaan samenwerken om Gotham City samen te controleren. Batman en Robin verzetten zich, maar kunnen de overweldigende klus niet alleen aan. We krijgen dan ook de hulp van andere superhelden, al dan niet tegen de zin van Batman zelf. Een simpel verhaal dat meteen het startschot geeft van een leuke singleplayer. 

Doorheen de singleplayer moeten we verschillende puzzels oplossen zoals we die gewend zijn van de Lego-series. Hier moeten we steeds de persoonlijke kracht van de held aanspreken. Zo kan Batman gebruikmaken van zijn Batarang om bepaalde doelwitten te activeren. Superman kan zijn adem gebruiken om water om te vormen tot ijs of met zijn ogen enkele gaten in de muren branden. Het zijn enkele voorbeelden die elke held uniek maakt en zorgt voor een relatief mooie herspeelbaarheid, want elk level bezit plaatsen waar slechts 1 bepaald held kan geraken, omdat je een specifieke kracht nodig hebt.

Verder kan je Batman en Robin verschillende kostuums laten aantrekken en deze laten hen toe om enkele speciale handelingen uit te voeren. Zo kan Batman het 'Electric Suit' aantrekken en kan hij zo elektrische lading opnemen of een weg banen doorheen een gebied dat onder spanning staat. De puzzels zelf zijn niet al te moeilijk, al moet je bij bepaalde plaatsen iets harder nadenken dan bij andere, maar relatief gezien, is elke puzzel snel op te lossen. 

Lego Batman 2: DC Super Heroes heeft ook een Justice-mode. In de Justice-mode kan je aan de slag in vijf gebieden, waaronder Gotham Theatre en LexCorp War Room. De bedoeling is om acht golven aan vijanden te overleven. Na elke golf wissel je van held en krijg je een nieuwe lading vijanden op je dak. De laatste golf bestaat steeds uit een gevecht met een eindbaas. Naast de verschillende "standaard'helden kan je ook drie eigen personages creëren. Je kan deze aanpassen van kop tot en teen en zelf kiezen welke cape ze mogen dragen. Daarnaast kan je ook kiezen welke krachten deze personage mogen bezitten. We moeten wel melden dat de krachten steeds in een bundel worden aangeboden.

Een Lego-game is natuurlijk niks zonder objecten te kunnen verzamelen. In Lego Batman 2: DC Super Heroes kan je weer een zoektocht starten om alle rode steentjes en Sound Bites te verzamelen. Je zal hiervoor gebruik moeten maken van andere superhelden om zo bepaalde gebieden te bereiken. Je kan alle vijftig personages verzamelen die bestaan uit zowel superhelden als slechteriken, waaronder de 'Freeze Goon', Nightwing, Green Lantern. Een kleine bezigheid dus om iedereen in jouw collectie te krijgen.

Visueel ziet Lego Batman 2: DC Super Heroes eruit als iedere andere Lego-titel die we voorlopig op de kleine handheld van Sony kunnen verkrijgen. Grafisch gezien kan de PS Vita een stuk beter en het lijkt erop dat hierook een port werd gedaan van oftewel de PSP-versie of de 3DS-versie. We kunnen dit ook meteen merken aan de tussenfilmpjes. Deze zien er donker uit en zijn niet echt van extreem scherp te noemen.

Over het geluid kunnen we nu wat meer kwijt, aangezien de personages effectief gesprekken voeren tussen elkaar. De verschillende tussenfilmpjes worden voorzien van de nodige dialogen die steeds de typische Lego-humor bezitten. Deze humor wordt nu nog eens versterkt door het nodige stemmenwerk en dat mag er zeker zijn. Verder zijn er de typsiche geluidjes van de blokjes en de gewoonlijke soundtrack die een mooi geheel vormen aan het audio-gedeelte.

Lego Batman 2: DC Super Heroes bezit ook over een multiplayer die gebruik maakt van de Ad Hoc-methode. De Ad-Hoc methode laat je toe om co-op te spelen met de PlayStation 3 of aan de slag te gaan in de campagne via het internet. Echt veel kunnen we er niet over kwijt, want het werkte niet echt.

Conclusie

Lego Batman 2: DC Super Heroes is de tweede Lego-titel die de PS Vita mag ontvangen. Zoals zijn voorganger doet hij het grafisch minder, maar stelt hij over het algemeen niet teleur. Daarnaast kan je met de verschillende superhelden aan de slag doorheen de levels, waardoor de herspeelbaarheid wordt verlengd. Lego Batman 2: DC Super Heroes moet je zeker en vast uitproberen, al kan je best even wachten tot 'ie in de budgetbakken ligt.

Positief

  • Batman en vrienden
  • Effectieve stemmen
  • Meer Lego
Score
68/100

Negatief

  • Grafisch
  • Ad-Hoc
Grafisch
60%
Geluid
70%
Fun
70%
Gameplay
70%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.