4gamers.be

Table Mini Golf

Door valies, 04-05-2013 11:46

Golfen in je woonkamer in Table Mini Golf


Tijd om de geruite broek en bijhorende debardeur aan te trekken, want je kan nooit gek genoeg gekleed lopen tijdens een potje minigolf. Zeker niet wanneer het Table Mini Golf betreft op de PlayStation Vita, want de avatars en de speelvelden zijn ook niet van de saaiste. Met behulp van de AR-kaarten kan je je tafel ombouwen in een minigolfterrein voor slechts een kleine greep uit je aan boulemielijdende spaarvarken. Hopelijk de moeite waard om die AR-kaarten nog eens van onder het stof te halen.

De Augmented Reality games zijn dun gezaaid en bij elke nieuwe titel die gebruik maakt van dit concept hopen we natuurlijk dat het de moeite waard is. Table Mini Golf maakt gelukkig verdienstelijk gebruik van deze manier van gamen. Met één kaart kom je al toe om het speelveld op je scherm te toveren, maar wil je echter meer detail kan je nog twee extra kaarten leggen aan weerszijden van de basiskaart. Mits voldoende licht krijg je een erg duidelijk speelveld voor de kiezen dat je van alle kanten kan bekijken door de PS Vita rond de kaarten te bewegen. Dit is handig om een beetje prospectie te doen alvorens een poging te wagen de golfbal in het putje te krijgen. Wanneer de camera één van de kaarten even uit het oog verliest, wordt het spel niet onderbroken en kan je best nog voldoende zien om verder te spelen. Dit zorgt ervoor dat wanneer de lichtinval wat te wensen overlaat, je toch nog vlot kan blijven spelen en de pret niet gedrukt wordt door foutmeldingen.

Verder zijn de controls erg eenvoudig. Met de linker joystick kies je de juiste richting en met de x-toets sla je op de bal. Tijdens het induwen van de x-toets krijg je een pijl te zien die als een metertje op en af gaat om de kracht waarmee je zal slaan aan te geven. De menu’s zelf doorkruis je voornamelijk met het touchscreen. Om te golfen heb je natuurlijk een terrein nodig. Table Mini Golf bevat vier golfterreinen verdeeld over twee thema’s: horror en piraten. Het eerste horrorterrein is van begin af aan vrij, de rest zal je geleidelijk aan moeten vrijspelen.

Een dergelijk terrein beschikt over negen banen die elk tot in de puntjes ondergedompeld werden in het thema, met bijhorende geluiden. De beelden zelf zijn ook erg goed, zelfs wanneer je de PS Vita dichter brengt. Ook kan je uit drie verschillende spelers kiezen: een superheld met een kuif die wel erg doet denken aan tante Sidonia, een vrouwelijke dracula en een gehavende piraat. De superheld hoort bij een derde thema dat je kan downloaden in de store voor net geen euro en is het erg kleurrijke Toy Land.

Je kan makkelijk de game even opstarten en een potje golfen in de Free Play-modus. Hier kan je tegen maximum drie vrienden op dezelfde handheld spelen of je kan ook de CPU uitdagen. Het doel is natuurlijk de bal in zo weinig mogelijk slagen in de hole te krijgen. Elke baan krijgt een par toegewezen, het aangewezen aantal slagen, en hoe dichter bij de par hoe beter en minder dan de par is natuurlijk nog beter. Nu zou zo’n terrein meerdere malen uitspelen al snel saai kunnen worden, ware het niet dat de ontwikkelaars ook heel wat challenges in je schoot werpen. Hiermee verdien je sterren waarmee je zal levellen en zaken vrijspelen. Zo’n challenge houdt dan in dat je bijvoorbeeld in je eerste slag een graftombe moet raken of dat je bijvoorbeeld par of minder moet scoren.

Als je echt wil meedoen met de groten, ga je natuurlijk ook een toernooi aan. Hier speel je tegen drie CPU-gestuurde spelers. Niet alleen moet je ook hier zo dicht mogelijk bij de par aanleunen, ook hier krijg je challenges bij de vleet. Deze challenges staan los van het toernooi, maar ze behalen zorgt wel weer mooi voor extra sterren.

De moeilijkheidsgraad van de banen is niet erg hoog, wat wel een beetje spijtig is. Meestal is de ideale baan om te scoren al vrij snel duidelijk en redelijk te doen binnen het gewenste aantal slagen. Soms is het even zoeken en naarmate je banen leert kennen zal je ook andere wegen opmerken. Zo kan het zijn dat je bal wordt opgepikt door een zombiehand dat uit de grond komt en je bal doorgooit naar een andere plek op de baan of zijn er plekken waar de bal een extra boost krijgt. Er zijn veel van deze spelelementen die ervoor zorgen dat je een baan niet snel beugespeeld bent.

Conclusie

Table Mini Golf is een game die het waard is om die AR-kaarten nog eens van onder het stof te halen. Met golfterreinen die de sfeer van hun thema uitademen, een speelveld vol leuke elementen en talrijke challenges zorgt deze game voor zeker enkele uren speelplezier.

Positief

  • Sfeerrijke banen
  • Challenges
  • Grafisch
Score
80/100

Negatief

  • Relatief lage moeilijkheidsgraad
Grafisch
80%
Geluid
65%
Fun
83%
Gameplay
77%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.